Sociaal ondernemerschap

Sinds 2016 draag ik de Stichting Yepafrica een warm hart toe. In april 2016 heb ik zelfs een reis mogen maken naar Gambia en heb ik daar de coaches, trainers en een aantal deelnemers mogen ontmoeten. Wat een ervaring! De passie en overtuiging waarmee de deelnemers nu praten over hun leven is echt indrukwekkend.

Empowerment als oplossing voor het migratieprobleem

Stichting Yepafrica empowert jongeren in Gambia en traint ze in sociaal ondernemerschap. Yep staat voor Youth EmPowerment. Empowerment zet jongeren in hun kracht zodat ze in zichzelf gaan geloven en hun kansen pakken. En dus niet de gevaarlijke reis naar Europa ondernemen. Zo geven wij met de Yepafrica jongeren een toekomst in eigen land.

Voorkomen van migratie naar Europa

Sinds de oprichting in 2008 is het doel van Yepafrica het bestrijden van jeugdwerkloosheid door jongeren via empowerment en sociaal ondernemerschap een toekomst te geven in eigen land. In 2014 werd dat door het lokale bestuur van Gambiaanse jongeren voor het eerst gekoppeld aan het geven van voorlichting over migratie. Want ook uit Gambia vertrekken steeds meer jongeren voor een gevaarlijke reis door de woestijn en/of over zee, op zoek naar werk in Europa.

Be the change you wish to see in the world.

- Mahatma Gandhi